Paarden

Nature's Own Fly Control

Zelfs met de beste hygiëne en verzorging, bieden verschillende huisvestingsvormen een ideale broedplaats voor vliegen.


Gezondheidsrisico

Ze zijn niet alleen zeer vervelend voor paard en ruiter, ze veroorzaken ook overlast als je paard probeert te ontsnappen. Vliegen vormen ook een gezondheidsrisico omdat ziekteverwekkers en infecties zich snel kunnen verspreiden door een veld waar vliegen van paard naar paard gaan. Vliegenontwikkeling is mogelijk door eieren die op open wonden worden gelegd en vervolgens als maden uitkomen.

De realiteit is dat als je eenmaal vliegen werende middelen moet gaan gebruiken, er al volwassen vliegen aanwezig zijn op je erf. Vliegenbestrijding met behulp van natuurlijke vijanden pakt vliegen aan bij de bron voordat ze een probleem worden. Natuurlijke vijanden zijn kleine nuttige insecten, veilig voor mens, dier en omgeving. Door ze in hun eerdere levensstadia te doden zijn ze zeer effectief in het bestrijden van vliegen in een omgeving waar paarden gehuisvest zijn.


BESTICO'S Geïntegreerd vliegenbestrijdings-systeem

De sleutel tot succesvolle vliegenbestrijding is altijd een preventieve aanpak bij de bron. Ons geïntegreerd vliegenbestrijdingssysteem is een unieke aanpak. We zetten verschillende insecten en vliegenvallen in om elke levensfase van de vlieg aan te pakken.

Biomite (roofmijten tegen vliegeneieren)

Roofmijten die vliegeneitjes en jongste larven aanpakken.


Biofly (roofvliegen tegen vliegenlarven)

Larven van de roofvlieg pakken de larven van ongewenste vliegen aan in mestputten.


Biopar/Biowasp (sluipwespen tegen vliegenpoppen)

Sluipwespen parasiteren vliegenpoppen in (pot)stallen met stro, vlas en mesthopen.


Appibuster (vliegenval)

Een innovatieve vliegenval om volwassen vliegen weg te vangen rondom het terrein. In combinatie met Appibuster lokmiddel is het uiterst effectief voor het vangen van grote hoeveelheden volwassen vliegen.


Neem contact op

Een succesvolle aanpak van biologische vliegenbestrijding is gebaseerd op strategisch geplande uitzettingen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.